Demi-glacesaus natuur voor gevogeltegerechten


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Hak de karkassen in stukken.
Was de wortels, dep ze droog en snijd ze fijn.
Snipper de ajuin.
Laat de arachide olie dampend heet worden in een kom.
Leg er de stukken karkassen in en kruid ze met peper.
Schroei ze rondom héél sterk aan, zodat ze goed aangebakken zijn.
Voeg er de groenten aan toe en laat ze een paar minuten meebakken.
Roer er de tomatenpuree bij en roer het goed door tot de bodem van de pan zwart ziet.
Blus met wat rode wijn en roer alles goed los.
Giet er de rest van de wijn bij en de gevogeltefonds.
Kruid met zeezout, tijm en laurier.
Laat een uurtje zachtjes sudderen.
Zeef eerst door een grote zeef en druk alles goed uit.
Zeef daarna tweemaal door een fijne zeef.
Laat inkoken tot sausdikte.
Proef af met peper en zout.
Werk eventueel af met een klontje boter.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek