Kalfszwezeriken in roomsaus


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Spoel de zwezeriken onder koud water.
Breng een kom gezouten water aan de kook en leg ze erin.
Kook ze gedurende 5 minuten.
Giet af en spoel onder koud stromend water tot ze volledig afgekoeld zijn.
Ontvlies ze en ontdoe ze van alle onreinheden, maar probeer ze wel in een geheel te houden.
Pel de ajuin en besteek hem met kruidnagel.
Schil de wortel en snijd grof.
Spoel de selderstengels.
Leg de kalfszwezeriken in een kom en overgiet ze met water zodat ze onderstaan.
Voeg er de ajuin, wortel, selder, laurier en tijm bij.
Breng aan de kook en laat een half uur zachtjes sudderen.
Neem de kalfszweriken eruit en houdt ze warm.
Giet de bouillon door een zeef.
Maak het recept véloutésaus met de bouillon.
Voeg er de zwezeriken aan toe en laat nog even doorwarmen.
Werk af met wat room.
Overstrooi met de peterselie en dien op.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek