De klassieke tomatensoep


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Pel de ajuin, halveer overlangs en snijd in dunne maantjes.
Was de selder, dep droog en snijd in maantjes.
Schil de wortelen, halveer overlangs en snijd in maantjes.
Was de prei, halveer overlangs en snijd in maantjes.
Schil de aardappelen en was hem.
Smelt de boter in een grote pan, maar laat niet bruinen.
Voeg er de groenten bij en laat ze 5 minuten zachtjes sudderen zonder dat ze kleuren.
Roer er de tomatenpuree en de tomaten door.
Laat 1 minuutje meesudderen en blus dan met de gevogeltefonds.
Voeg er de aardappelen aan toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Als de aardappel gaar is, is de soep gaar.
Pureer de soep met een staafmixer en giet dan door een grove zeef.
Breng terug aan de kook en schuim af.
Proef af met peper en zout.
Serveer meteen met basilicum en stokbrood.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek