Pittige appelchutney op de wijze van Annie Van Strien


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Was glazen potten af en laat ze drogen in een oven van 80°C.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snijd ze in maantjes.
Pel de ajuinen, halveer ze overlangs en snijd ook in maantjes.
Snipper het knoflook, de rozemarijn en de chilipeper.
De de ajuin, het knoflook en de chilipeper in een kom.
Kruid met gember, rozemarijn en zeezout.
Pers er de citroen en de sinaasappel over.
Breng aan de kook en laat een kwartier zachtjes sudderen.
Voeg er dan de appelen aan toe en laat slinken tot een grove appelmoes.
Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
Als de chutney klaar is, doe je de nog warme chutney over in de glazen potten.
Sluit meteen het deksel en plaats de pot op zijn kop.
Na een kwartier kan je ze terug rechtzetten en bewaren.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek