Groentenspaghetti met pompoenroomsaus en knoflookcrumble


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Snipper de sjalot en de gember.
Snijd de pompoen in brunoise (dobbelsteentjes).
Giet de melk en de room in een pan en voeg er de sjalot, gember en pompoen aan toe.
Kruid met peper en zout.
Breng aan de kook en laat sudderen totdat de pompoen gaar is.
Schraap de wortel.
Was de selder en de courgette.
Maak met een juliennesnijder spaghettislierten van de groenten.
Smelt de boter in een pan en bak de groentenslierten kort aan.
Kruid met peper en zout.
Pers een teentje look over een hoopje panko en meng er wat olie onder.
Meng alles door elkaar en leg het op een ovenplaat.
Plaats onder de grill tot het lichtbruin ziet (intervallen van 30 seconden).
Als de pompoen gaar is, mix je de saus met een staafmixer.
Proef de saus af met peper en zout.
Schik de groentenspaghetti in een hapjesvorm, overgiet met wat saus en werk af met de crumble en de peterselie.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek