Tagine-Tajine met zalm, kabeljauw, shiitake, tomaten en sluimererwten


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Voorverwarm de oven op 200°C.
smeer de tagine in met olie.
Schil en was de aardappelen.
Snijd ze in dunne schijven en bedek hiermee de bodem van de tagine.
Kruid de aardappelen met peper, zout en paprikapoeder.
Giet er het blik tomatenblokjes over uit.
Roer hierin de sluimererwten en kruid het geheel met knoflook, bladpeterselie, koriander, paprikapoeder, zout en peper.
Plaats de tagine volledig met stolp een half uur in de oven.
Marineer ondertussen de vis in olie, gember, knoflook, peper, zout en saffraan.
Kuis de shii-take.
Haal de tagine uit de oven.
Proef de saus af, als ze niet sterk genoeg is, kruid je ze nog wat bij.
Strooi de shii-take over de saus uit en leg de vis er bovenop.
Plaats terug 20 minuten tot een half uur in de oven, afhankelijk van de dikte van de moten vis.
Serveer met brood.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek