Ovengegaard runderstoofvlees


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Voorverwarm de oven op 140°C.
Leg het stoofvlees een kwartier voor het bakken uit zodat de meeste kou eruit kan.
Snijd de ajuinen in dunnen schijven.
Net voor het bakken verdeel je het stoofvlees in porties en kruid het rondom met peper en zout.
Smelt boter met arachide olie op hevig vuur.
Bak het stoofvlees rondom mooi bruin.
Schep het overtollig vocht eraf zodat het stoofvlees bakt en niet kookt.
Houd apart en bak de rest van het stoofvlees aan.
Giet alle verbrande vetstof weg uit de pan en voeg er verse boter aan toe.
Bak hierin de ajuin gedurende een paar minuten en roer dan de aanbaksels los met de appelazijn.
Giet er het bruin bier bij en breng aan de kook.
Neem van het vuur.
Pak een kookpot met deksel die in de oven mag.
Smelt de boter in de kookpot en roerbak er al het stoofvlees in.
Roer er de tomatenpuree door en laat even meebakken.
Strooi er nu bruine sausbinder over, roer om en laat indikken.
Roer het geheel los met wat warm bier en voeg er dan de rest van de pan aan toe.
Kruid met peper, zout, tijm en laurier.
Breng aan de kook en plaats dan de kookpot in de oven gedurende 2,5 uur.
Neem het deksel van de pan en laat nog een half uur verder garen in de oven.
Neem de kookpot uit de oven en controleer het vlees.
Proef af met peper en zout.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek