Spaghetti bolognaise Peter Buyl


Ingrediënten voor 8 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Schraap de wortels en snijd grof.
Pel de ajuinen en snijd grof.
Pel het teentje knoflook.
Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper.
Doe alle groenten over in een blender en mix fijn.
Verhit de olijfolie in een kom en doe er de groenten bij.
Laat 1 minuut zachtjes sudderen tot alle geuren vrijkomen.
Doe er het gehakt bij en bak het rul op middelhoog vuur.
Blus het geheel met de tomatenpassata.
Roer er de tomatenpuree door.
Bevochtig met de kalfsbouillon en breng het geheel aan de kook.
Als het kookt zet je het vuur volledig laag en laat je de saus 3 uur zachtjes sudderen.
Plaats het deksel niet volledig op de pan zodat het teveel aan vocht kan ontsnappen.
Roer regelmatig om en indien het te droog wordt, voeg je nog een beetje bouillon eraan toe.
Proef af met peper en zeezout.
Serveer met spaghetti en verse basilicum.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek