Paella a la Valencia


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

De mosselen, de kokkels en de venusschelpen veelvuldig wassen en reinigen.
De inktvis in beide handen nemen en de tentakels met ingewanden uit het staartstuk trekken.
De tentakels net boven de ogen wegsnijden en het stukje rond het kraakbeen uit het tentakelstuk verwijderen.
Het rode paarsachtige vlies aan het staartstuk onder stromend water verwijderen.
Het staartskelet uit het zakje nemen en weggooien.
Het staartstuk in ringen en de tentakels in stukken snijden.
Langoestines en en scampi spoelen.
De kip en het konijn rauw in kleine stukken verdelen.
De chorizo en de serranoham in stukken snijden.
De tomaten ontvellen en ontpitten en in stukjes snijden.
De knoflook hakken.
De ajuin fijnsnijden.
De paprika schillen, ontpitten en in stukjes snijden.
De peterselie grof hakken.
De erwtjes eventueel laten ontdooien.
De sinaasappel wassen en peler a vif (de stukjes sinaasappel ontveld).

De kip en het konijn kruiden met peper en zout een aankleuren in olijfolie.
Uit de pan halen.
De inktvis en de langoustines en de scampi even aankleuren in dezelfde olie en ook eruit nemen.
In dezelfde olie : ajuin, prei, knoflook, tomaten en de helft van de peterselie kort aanzetten.
De rijst toevoegen samen met nog wat extra olijfolie.
Alles goed mengen en even sueren. (zachtjes koken)
De saffraan toevoegen en bevochtigen met gevogeltefonds en/of konijnenfonds en witte wijn.
kruiden met peper en zout.
Als het kookt de kip, konijn, chorizo, serrano en de paprikas toevoegen.
Sinaasappel toevoegen samen met de erwten en de inktvis.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek