Stoofschotel uit de Ardennen


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Verwijder het zwoerd en snijd het spek in dobbelsteentjes van 2 cm.
Hak de ajuin fijn.
Snijd de prei in niet te dunne ringen.
Snijd de kool in niet te smalle repen.
Laat de boter (reuzel) smelten in een grote pan op hoog vuur.
Laat de spekblokjes rondom kleuren en voeg daarna het vlees en groenten toe.
Giet er 2 liter water bij.
Doe het bouquet garni erbij en peper.
Breng aan de kook en schep het schuim af.
Snijd intussen de aardappelen in dobbelstenen van 1 cm.
Doe de aardappelen in de pan zodra dit een half uur opgestaan heeft, laat nog 10 minuten meekoken.
Haal dan het vlees uit de pan, leg het op een schaal en hou warm.
Doe de worst in de pan en laat het geheel nog 15 minuten koken.
Laat de inhoud van de pan van het vuur nog een 10 minuten trekken.
Proef dan af met peper en zout, snijd het vlees en warm de inhoud terug op.
Serveer meteen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek