Asperge veloute


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Schil de asperges en plaats ze in een aspergepot met koud water.
Breng de asperges aan de kook.
Kook ze gaar, normaal gezien zal dit een tiental minuten zijn.
Giet ze af en bewaar de aspergepunten voor garnituur.
Reinig en versnijd het wit van de prei.
Snijd de asperges in stukjes van een paar cm.
Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
Sueer de preiringen in de boter, maar laat niet kleuren.
Voeg nu de aspergestukjes toe.
Singer met de bloem.
Roer alles los met de bouillon.
Voeg nu de aardappelen toe en het bouquet garni.
Laat half afgedekt zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
Mix of haal door een passe-vite.
Laat de soep nog eens koken en schuim af.
Proef af met zout en peper.
Dien op met de garnituur van de aspergepunten en wat kervel.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek