Veloute van mosselen


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Maak het recept mosselen met witte wijn.
Giet de mosselen door een vergiet om deze de eerste keer te filteren, vang het sap op.
Doe de mosselen uit de schelp en houd de mosselen bij.
Filter het mosselvocht een tweede keer, maar nu door een neteldoek of door een filterzakje.
Houd het vocht bij.

Nu maken we de velout.

Snijd de prei heel fijn.
Sueer de prei in de boter en voeg er de bloem aan toe.
Laat dit op een zacht vuurtje een paar minuten zweten, juist hetzelfde als bij een gewone roux.
Giet er het mosselkookvocht bij en roer tot je een goede binding hebt.
Voeg er de visfumet bij en roer op.
Breng aan de kook en laat doorkoken op een zacht vuurtje.
Voeg er na 10 minuten de room aan toe en proef af met peper en zout.
Voeg de saffraan toe en meng goed door de velout.
Leg de mosselen in het bord en giet er de hete velout over.
Bestrooi naar smaak met fijngehakte kervel en wat kervelblaadjes.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek