Risotto met oesterzwammen


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Snijd de oesterzwammen in plakken.
Snipper de knoflook.
Was de prei en snijd in dunne ringen.
Hak de peterselie fijn.
Verwarm de boter in een pan en bak de oesterzwammen een paar minuten.
Kruid met peper en zout.
Zet de pan van het vuur.
Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en de prei 5 minuten totdat ze gaar zijn.
Kook de bouillon in een pan.
Voeg de rijst toe aan het preimengsel en roer 1 minuut zodat de rijst met een laagje olie bedekt is.
Voeg de witte wijn toe en kook totdat het vocht is opgenomen.
Voeg de bouillon toe, lepel per lepel totdat de bouillon op is en de rijst gaar is.
Meng de paddestoelen, de kaas en de peterselie door de rijst en dien meteen op.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek