Kabeljauw op Vlaamse wijze


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen

 

Voorverwarm de oven op 240°C.
Snipper de ajuin.
Hak de kruiden fijn.
Boter een ovenschotel in en bestrooi de bodem met de ajuin.
Leg er de vis op, kruid met peper en zout en overgiet met witte wijn.
Breng op het fornuis vlug aan de kook en schuif de schotel in de voorverwarmde oven.
Laat 8 minuten garen.
Schep de vis uit de schotel en houd warm in de uitgedoofde oven.
Giet het braadvocht over in een sauspan en laat een vierde inkoken.
Doe het paneermeel in de saus en laat al kloppend oplossen.
Laat van het vuur een klontje boter smelten in de saus en voeg de kruiden toe.
Giet de saus over de vis en serveer.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek