Kippenborst met Portostroop, appelen en rijst


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Schenk port en bouillon in een pannetje en reduceer tot stroopdikte.
Snij de ajuin fijn en fruit dit glazig in wat boter.
Snijd de prei ragfijn en zet hem weg.
Kook de rijst en als hij gaar is, voeg ajuin en prei toe.
Maak de saus af met de room verwarm nog even en breng ze op smaak.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
Smelt boter in een pan en bak de appelschijfjes gaar, maar niet bruin.
Bedek een bakblik met alufolie, beboter dit, strooi er wat peper over, leg hierop de kipfilets, bestrijk deze met boter, kruid ze met peper en zout.
Zet ze 10 minuten in een oven van 200°C.
Leg op een voorverwarmd bord een kipfilet, zet er een timbaaltje rijst naast en leg er een paar schijfjes appel bij.
Nappeer met wat saus.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek