Mijnverstand

De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites

#FormSendSuccess
#FormSendError

Seizoensproducten voor de maand augustus

Augustus, ook wel oogstmaand genoemd, is de achtste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 31 dagen. Augustus is vernoemd naar de Romeinse princeps Gaius Iulius Caesar Octavianus (Augustus). In een schrikkeljaar begint augustus op dezelfde dag van de week als februari. In andere jaren begint augustus steeds op een andere dag dan de overige elf maanden. Voordat de maand naar keizer Augustus genoemd werd, was het de zesde maand in de Romeinse kalender, onder de naam Sextilis, wat "zesde maand" betekent. Volgens de Romeinse kalender begon het nieuwe jaar immers op 1 maart. Sextilis werd omgedoopt tot "augustus" ter ere van keizer Augustus, die in deze maand in 43 v. Chr. consul werd, en verschillende overwinningen behaalde (vb. in Egypte in 30 v. Chr.)

  1. Aalbessen
  2. Aardappel
  3. Aardbeien
  4. Aardbeienlikeur
  5. Abrikozen
  6. Agar-agar
  7. Ahornsiroop - Esdoornsiroop
  8. Ajuin - Ui
  9. Amandel
  10. Andijvie - Krulandijvie
  11. Angostura bitters
  12. Appelazijn
  13. Artisjok
  14. Aubergine - Eierplant
  15. Augurk
  16. Avocado - Advocaatpeer
  17. Balsamico azijn
  18. Biefstuk - Steak
  19. Blauwe bosbes
  20. Bleekselder - Bleekselderij
  21. Bloemkool
  22. Bonenkruid
  23. Bonitovlokken - katsuoboshi
  24. Boter
  25. Boterboon - Wasboon
  26. Bottarga
  27. Braambes
  28. Brie kaas
  29. Broccoli
  30. Cantharel - Hanekam - Dooierzwam
  31. Carambola - Stervrucht - Sterfruit
  32. Cavaillon meloen
  33. Chinese kool
  34. Citroen
  35. Courgette - Mergpompoen
  36. De gele stekelzwam
  37. Druif
  38. Duif
  39. Eekhoorntjesbrood
  40. Eikenbladsla
  41. Enoki
  42. Everzwijn
  43. Forel
  44. Frambozen
  45. Gamba
  46. Gans
  47. Garnaal - Grijze garnaal - Noordzeegarnaal
  48. Gele paprika
  49. Gewone boon
  50. Goudbrasem - Dorade
  51. Granaatappel
  52. Griet
  53. Groene paprika
  54. Haring
  55. Hazelnoot
  56. Heek
  57. Heilbot
  58. Hert
  59. IJsbergsla - IJssla
  60. Inktvis - Pijlinktvis
  61. Jonge kaas
  62. Kabeljauw
  63. Kappertjes
  64. Kersen
  65. Knolselder
  66. Kokosnoot
  67. Komkommer
  68. Konijn
  69. Koolrabi
  70. Kouseband - Kousenband
  71. Krab
  72. Kreeft
  73. Kriek
  74. Kropsla - Sla
  75. Kruisbes
  76. Krulsla
  77. Langoustine - Noorse kreeft
  78. Limoen
  79. Maatjes - Jonge haring - Hollandse nieuwe
  80. Mais
  81. Makreel
  82. Mango
  83. Meloen
  84. Naaldboon
  85. Nectarine
  86. Octopus - Achtarm
  87. Oesterzwam
  88. Paddestoelen - Champignons
  89. Paling - Aal
  90. Pangasius
  91. Peer
  92. Perzik
  93. Pladijs - Schol
  94. Pompoen
  95. Prei
  96. Pruimen
  97. Raapsteel
  98. Rabarber
  99. Radijs
  100. Ree
  101. Rivierkreeft
  102. Rode biet
  103. Rode bosbes - Vossenbes
  104. Rode kool
  105. Rode paprika
  106. Rog
  107. Roodbaars
  108. Rouget - Mul - Koningspoon - Zeebarbeel
  109. Sardien - Sardine
  110. Savooikool - Groene kool
  111. Scampi
  112. Schelvis
  113. Selder - Selderij - Stoofselder
  114. Sint-Jacobsschelp
  115. Snijboon
  116. Sperzieboon - Groene boontjes - Prinsessenbonen
  117. Spinazie
  118. Spitskool
  119. Tarbot
  120. Tilapia
  121. Tomaten
  122. Tong - Zeetong
  123. Tongschar
  124. Tonijn
  125. Venkel
  126. Vermouth
  127. Victoriabaars of Nijlbaars
  128. Vissaus - Nam Pla
  129. Warmoes - snijbiet
  130. Witte kool
  131. Wortel
  132. Zalm
  133. Zeebaars
  134. Zeeduivel - lotte - staartvis - hozemond
  135. Zuurkool
  136. Zwarte aalbes - Cassis
  137. Zwezerik - Kalfszwezerik