Dranken

Alcoholische cocktails

Een cocktail is mengsel van twee of meer (alcoholische) dranken. Het gamma aan cocktails en mixdrankjes is enorm, ze bestaan in alle kleuren, met of zonder alcohol, met ijsblokjes, met vers fruit, met honing. Veel gebruikte dranken zijn onder andere gin, wodka, rum, bourbon, apricot brandy, Cointreau, Pisang Ambon, amaretto, cachaça, curaçao, citroen- en sinaasappelsap, sodawater en grenadine.

Chocolademelk

Chocolademelk is een vloeibaar zuivelproduct gemaakt van melk, suiker en cacaopoeder dat vaak warm wordt gedronken. Commercieel is ook koude, kant-en-klare chocolademelk verkrijgbaar, alsmede chocolademelkpoeder.

Koffie en Thee

Koffie is een meestal warm genuttigde drank die onder andere het oppeppende middel cafeïne bevat. Koffie wordt gemaakt van de ontvelde, gemalen, gedroogde, en geroosterde zaden van de koffieplant. Thee is een warme drank gemaakt van de gedroogde bladeren van de theeplant Camellia sinensis.

Niet-alcoholische dranken

Een niet-alcoholische drank (non-alcoholische drank) is een drank die geen alcohol bevat.

Smoothies en Shakes

Een smoothie is een niet-alcoholisch, koud drankje, meestal romig en met fruit. Een milkshake is een dikke koude drank gemaakt van melk, roomijs of softijs en vruchten en/of siroop voor de smaak. De ingrediënten worden gemixt.

Zelfgemaakte dranken

Veel drankjes kan je thuis zelf maken, gaande van alcoholische dranken, naar infusie waters tot medicinale dranken.