Wereldkeuken

Arabische keuken

De Marokkaanse keuken ligt tussen de Mediterrane keukens en de Afrikaanse keukens in. Deze is sterk beïnvloed door de keukens van de Moren, de Arabieren en de Berbers. Belangrijke gerechten zijn couscous met tajineschotels, briouettes, de merguezworst en pastilas. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. De harira is de traditionele soep. Ook de Toearegthee (een soort muntthee) is beroemd.

Chinese keuken

De Chinese keuken is een veelzijdige keuken. Door de grootte van het land en als gevolg daarvan de aanwezigheid van vele volkeren met hun eigen culturen, klimatologische afhankelijkheden, en regionale voedselbronnen kan men niet spreken van één "keuken". Wel zijn er gemeenschappelijke factoren in de verschillende regionale keukens die het mogelijk maken te spreken over een Chinese keuken.

Griekse keuken

De Griekse keuken (Grieks: Ελληνική κουζίνα) is de traditionele keuken van Griekenland. Het is een typische mediterrane keuken, en vertoont gelijkenissen met de keukens van de Balkan, Italië, Anatolië en het Midden-Oosten.

Thaise keuken

De Thaise keuken is, in tegenstelling tot wat veel mensen buiten Thailand denken, niet homogeen. Wat de verschillende regionale keukens van Thailand wel met elkaar verbindt is dat zij de vijf fundamentele smaaksensaties met elkaar proberen te verenigen in een maaltijd, en soms ook binnen één gerecht: heet (pittig), zuur, zoet, zout en (optioneel) bitter. Ook het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in gerechten is wat de regionale Thaise keuken verbindt en apart zet van vele andere keukens.