Hapjes

Belegde broodjes

Een belegd broodje is een broodje belegd naar keuze van de klant of zoals beschikbaar op het menu van de zaak die de belegde broodjes aanbiedt. Er zijn veel gespecialiseerde 'broodjeszaken' waar soms tot honderden soorten broodjes op de menukaart staan.

Bordversiering

De bedoeling is het bord aantrekkelijk te maken qua presentatie.

Brood en deeg

Brood is een meelproduct dat wordt gemaakt door brooddeeg te bakken, te koken of te stomen. Het is een belangrijk voedingsmiddel in Europa, Amerika en grote delen van Azië. Er bestaat een enorme verscheidenheid aan broden, met vaak per land of streek verschillende soorten brood.

Broodbakmachine

Recepten voor de broodbakmachine. Bak op een eenvoudige manier zelf uw brood.

Espuma - schuim

spuma (Spaans en Portugees: schuim) is een culinaire bereidingswijze. De methode werd bedacht door de Spaanse chef-kok Ferran Adria. Het principe is vrij eenvoudig: men mengt vloeibaar voedsel met gelatine en spuit dit op onder druk van lachgas. Dit vormt samen een luchtig schuim waaraan, in tegenstelling tot andere mengsels, geen eieren of room meer hoeven worden toegevoegd.

Fruit

Een hapje met fruit wordt meestal genuttigd als een tussendoortje of als een dessert.

Koude hapjes

Een hapje is een klein gerecht dat als een tussendoortje gegeten wordt. Vooral tijdens een speciale gelegenheid zoals een verjaardag, feestdagen zoals kerstmis en oudejaarsavond of bij de borrel wordt een hapje genuttigd.

Pizza

De pizza is een Italiaans gerecht. Het bestaat uit een bodem van deeg, de pizzabodem, waarop voedingsmiddelen als kaas of analoogkaas, tomaten, olijven, champignons, groenten en vlees gedaan worden, die doorgaans wordt gebakken in een oven.

Warme hapjes

Een hapje is een klein gerecht dat als een tussendoortje gegeten wordt. Vooral tijdens een speciale gelegenheid zoals een verjaardag, feestdagen zoals kerstmis en oudejaarsavond of bij de borrel wordt een hapje genuttigd.