Mijnverstand

De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites

#FormSendSuccess
#FormSendError

Alle keukentermen

Het keukenlatijn is op sterven na dood, maar er steekt véél geschiedenis en cultuur in.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Volledige lijst van alle keukentermen

  • JAM : Dik geleiachtig mengsel van ingekookte vruchten met suiker
  • JAMBON : Achterham of schouder van een varken.
  • JAMPUDDING : Een warme pudding van biscuits, eieren en jam
  • JAMSAUS : Vruchtensaus
  • JAN-IN-DE-ZAK : Warme pudding
  • JANHAGEL : Hollands koekje van zanddeeg of van boterdeeg.
  • JAPANSE ANDOORN : Spiraalvormig wit knolletje.
  • Japanse wijnbes : Oranje rode vrucht die gelijkt op een framboos maar kleiner en frisser van smaak
  • JARRET DE PORC : Al of niet gezouten varkensschenkel.
  • JAVAANSE PUDDING : Gelatinepudding met bitterkoekjes
  • JAVAANTJE : Koekje van zanddeeg of boterdeeg
  • JENEVERBES : Blauwgrijze kegelbes.
  • JURA : Frans groot wijngebied
  • JURACON : Zeer zeldzame wijn uit het zuidwesten van Frankrijk
  • JUS DE GROSSEILLES : Een vruchtensap bereid van 2/3 rode aalbessen en 1/3 zwarte bessen.