De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites
Niet alleen tijdens een energiecrisis is het aangeraden om zo zuinig mogelijk te koken, het is een schakelaar die je best omzet.
Ook in de keuken is een ecologische inslag niet alleen wenselijk, maar een "must".
Probeer minimaal één dag per week, strikt vegetarisch te eten. Je zult zien dat dit echt geen moeilijke opgave is. De mediterraanse keuken en de Indische en aziatische keukens bulken van schitterende vegetarische gerechten.
Bij het samenstellen van een gerecht, kies je best voor de meest duurzame ingrediënten. Lokale producten hebben een heel kleine voetafdruk op onze planeet en zijn volledig afgestemd op onze seizoenen.
Verdiep je in de kracht van kruiden en specerijen. Deze geven een gigantische rijkdom aan smaken. Gebruik ze om suikers, zouten en alcohol uit je recepten te bannen en toch een volledig uitgebalanceerd gerecht te verkrijgen.
We zijn de eerste generatie die het genot kunnen beleven om de smaken van alle werelddelen te ontdekken. Combineer deze keuken tot je eigen keuken. Experimenteer, uw smaak is uniek !
Het wild dat we op ons bord krijgen is het meest ecologisch vlees dat je in de winkel kunt vinden.
Het staat haaks op de massaproductie van het merendeel van onze producten. Hier hoort ook de bospaddestoel bij !
Een van de beste diëten dat echt zijn waarde bewezen heeft, is het mediterraans dieet. Vol met zuiderse groenten, vis, kaas en olijfolie. Onweerstaanbaar op elk tijdstip van de dag.
2 liter kippenbouillon
2 steranijs
1 halve kaneelstok
6 groene kardemon (neem geen gemalen kardemon)
5 kruidnagels
Chilivlokken of verse chili (opgepast hiermee, niet teveel om mee te beginnen, je kan er altijd bijdoen.)
Chinees 5 kruidenpoeder
Zout
1 pakje UDON noedels
1 of 2 kippenfilets
Soepgroenten naar keuze (selder/champignons/kerstomaten/sojascheuten/...)
Kruidt de kippenfilets rondom met zout en smeer in met het 5 Chinees 5-kruidenpoeder.
Plaats gedurende 10 minuten in de airfyer op 190°C.
Breng de kippenbouillon samen met de kruiden (steranijs-kaneel-kardemon-kruidnagel-chili) aan de kook.
Snijdt ondertussen de soepgroenten klein en voeg ze erbij als de bouillon kookt. Laat 5 minuten koken totdat de groenten beetgaar zijn. Neem van het vuur en roer er de UDON noedels door.
Verdeel over de borden en geeft er de gesneden kippenfilets bij.
Elke week is er een ecologisch recept als eerste te bekijken op Ge Zijt Van Ninove Als Ge... The Original !