De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites
Maak 100% gebruik van je oven als hem aanzet. Bak intussen ook brood en koekjes of rooster je groenten. Zet de oven al wat vroeger uit en gebruik de restwarmte om na te garen en eventueel andere gerechten voor te warmen of warm te houden.
Pas uw kookpot of pan aan, aan uw vuur. Een te grote of te kleine kookpot is een enorm verlies aan energie.
Onze ecologische recepten kan je herkennen aan dit logo bij de naam van het recept.
Het wild dat we op ons bord krijgen is het meest ecologisch vlees dat je in de winkel kunt vinden.
Het staat haaks op de massaproductie van het merendeel van onze producten. Hier hoort ook de bospaddestoel bij !
Een van de beste diëten dat echt zijn waarde bewezen heeft, is het mediterraans dieet. Vol met zuiderse groenten, vis, kaas en olijfolie. Onweerstaanbaar op elk tijdstip van de dag.
Fetakaas
Kerstomaatjes
Rode ajuin
Paprika
Komkommer
Peper
Oregano
2 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
Halveer de kerstomaten.
Bij jonge komkommer kan je de pitjes laten, bij een grotere komkommer kun je ze best verwijderen.
Snijd de rode ajuin in dunne ringen of maantjes.
Schil eventueel de paprika en snijdt in hapklare stukken.
Snijd de fetakaas in niet te kleine stukken zodat ze goed afsmaken.
Roer de rode wijnazijn door de olijfolie en kruid met oregano en peper.
Meng voorzichtig het geheel en serveer.
Deze salade is niet alleen een prachtig hoofdgerecht, maar is ook in kleine hoeveelheden perfect als voorgerecht. Een vitaminebom !