Mijnverstand

De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites

#FormSendSuccess
#FormSendError

Alle tips

  1. Hoe behandel je gist met zout?
  2. Hoe bekomt men de verschillende soorten chocolade?
  3. Hoe ben ik altijd voorzien van vers citroensap?
  4. Hoe bereid ik verse gemberwortel?
  5. Hoe bestrijd ik de broccoligeurtjes bij het koken?
  6. Hoe bewaar ik aardappelen?
  7. Hoe bewaar ik bouillon?
  8. Hoe bewaar ik het best verse basilicum?
  9. Hoe bewaar ik het best verse selder?
  10. Hoe bewaar ik het best verse tomaten?
  11. Hoe bewaar ik paddestoelen?
  12. Hoe blijft mijn bloemkool wit bij het koken?
  13. Hoe blijft vlees sappig?
  14. Hoe blijven paddestoelen wit?
  15. Hoe broei ik amandelen?
  16. Hoe fileer ik ansjovis?
  17. Hoe gebruik ik aluminiumfolie?
  18. Hoe gebruik ik vanille?
  19. Hoe hak ik noten?
  20. Hoe herken je het verschil tussen een ganzelever en een eendelever?
  21. Hoe hou ik aardappelen warm?
  22. Hoe hou ik mijn lunchbox vers?
  23. Hoe kook ik best asperges?
  24. Hoe kook ik kreeft?
  25. Hoe koud moet mijn koelkast zijn?
  26. Hoe krijg ik een knapperige korst bij het broodbakken?
  27. Hoe krijg je je pasta volledig al dente?
  28. Hoe kuis ik spinazie?
  29. Hoe maak ik aardappelen licht verteerbaar?
  30. Hoe maak ik chilipepers schoon?
  31. Hoe maak ik een vinaigrette?
  32. Hoe maak ik geklaarde boter?
  33. Hoe maak ik ijsblokjes met verse vruchten in?
  34. Hoe maak ik krokant gebakken aardappelen?
  35. Hoe maak ik pijlinktvis schoon?
  36. Hoe maak ik snel boter zacht?
  37. Hoe maak ik zelf een bouquet garni?
  38. Hoe maal ik zaden en noten?
  39. Hoe moet ik bakken?
  40. Hoe moet ik blancheren?
  41. Hoe moet ik braden?
  42. Hoe moet ik drogen?
  43. Hoe moet ik droog marineren?
  44. Hoe moet ik eten roken?
  45. Hoe moet ik frituren?
  46. Hoe moet ik grillen?
  47. Hoe moet ik konfijten?
  48. Hoe moet ik nat marineren?
  49. Hoe moet ik pocheren?
  50. Hoe moet ik stoven?
  51. Hoe monteer ik een saus met boter?
  52. Hoe onderhoud ik bakvormen?
  53. Hoe onderhoud ik mijn barbecue?
  54. Hoe ontgeur je je handen nadat je look of ajuin gehakt hebt?
  55. Hoe ontpel ik het gemakkelijkst knoflook?
  56. Hoe ontzilt ik ansjovis uit blik?
  57. Hoe ontzuur ik tomatenpuree?
  58. Hoe pel ik het gemakkelijkst aardappelen in de schil?
  59. Hoe pel ik tomaten?
  60. Hoe pocheer ik peren?
  61. Hoe rasp ik gemakkelijk kaas?
  62. Hoe rasp ik nootmuskaat?
  63. Hoe rooster ik paprika's?
  64. Hoe rooster ik zaden?
  65. Hoe schil ik best asperges?
  66. Hoe snijd ik gemakkelijk paddestoelen op gelijke grootte?
  67. Hoe snipper ik best knoflook?
  68. Hoe splits ik gemakkelijk eieren?
  69. Hoe steriliseer ik bokalen voor het inmaken?
  70. Hoe te bakken in olijfolie?
  71. Hoe verdubbel ik het vocht in een limoen of een citroen?
  72. Hoe verwerk ik eekhoorntjesbrood?
  73. Hoe verwijder ik best kruiden uit gerechten?
  74. Hoe verwijder ik verkleuringen van voedsel van mijn handen?
  75. Hoe voorkom ik die koollucht bij het koken van koolsoorten?
  76. Hoe voorkom ik het overkoken van deegwaren?
  77. Hoe voorkom ik tranende ogen bij het ajuin schillen?
  78. Hoe vries ik best zaken in?
  79. Hoe week ik saffraan?
  80. Hoe weet ik dat een ei vers is?
  81. Hoe weet ik of een ananas rijp is om te eten?
  82. Hoe werk ik au bain-Marie?
  83. Hoe werk ik met een liaison?
  84. Hoe werk je met gedroogde gist?
  85. Hoe werk je met verse gist?
  86. Hoe zorg ik ervoor dat het ontbijtspek niet gaat krullen bij het bakken?
  87. Kan je versgemaakt pizzadeeg invriezen?
  88. Met welke levensmiddelen blijf ik gezond?
  89. Moe om steeds te blijven roeren in een gerecht?
  90. TIP van Maarten Goossens : Hoe krijg je de scherpe smaak uit de tomatenpuree?
  91. Tips voor het koken met de wok
  92. Uw soep of saus te zout : hoe los je het op?
  93. Verse groenten, uit blik, pot of de diepvries?
  94. Wat is bloemsuiker?
  95. Wat is cacaopoeder?
  96. Wat is de verhouding verse gist, gedroogde gist?
  97. Wat is het verschil tussen een fond en een bouillon?
  98. Wat is witte azijn?
  99. Wat kan je nog doen met een salade die al licht bruin ziet?
  100. Wat zijn de 5 basissmaken?
  101. Weetjes over boter en margarine
  102. Weetjes over eieren
  103. Weetjes over gelatine
  104. Weetjes over honing.
  105. Weetjes over marsepein
  106. Welke kruiden kan je heel goed gedroogd gebruiken?
  107. Welke rijst gebruik ik het best voor mijn risotto?
  108. Welke zijn de bekende kruidenmengsels?