Bereidingswijze
Hak de basilicum fijn.
Week de saffraan 10 minuten in een kom met heet water.
Meng de bloem met het zout.
Roer de gist erdoor en maak een kuiltje in het midden.
Meng hierin het lauwwarme water en het saffraanwater.
Voeg de olie en de basilicum toe en meng alles tot een zacht deeg.
Kneed het op een met bloem bestoven oppervlak in 10 minuten soepel en elastisch.
Laat het deeg afgedekt met plasticfolie in een ingevette kom 1 uur op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is.
Kneed het dan nog een paar minuten door.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet twee bakplaten licht in en zet ze opzij.
Verdeel het deeg in porties en vorm hiervan lange staafjes.
Leg die op voldoende afstand van elkaar op de bakplaten en laat ze een kwartier narijzen.
Bak ze in een kwartier knapperig goudbruin.
Laat afkoelen op een taartrooster en serveer warm of koud.