Bereidingswijze
Doe de bloem, gist en het zout in een grote kom.
Maak een kuiltje in het midden en giet hierin 1,5 dl water.
Meng alles tot een soepel deeg en kneed het op een met bloem bestoven oppervlak.
Dek het deeg af met een theedoek, zet 5 minuten opzij en kneed het in 5 minuten soepel en glad.
Laat het afgedekt drie kwartier rijzen tot het volume verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kneed het deeg even door tot een ronde lap.
Leg deze op een ingevette bakplaat en vouw de zijkant een beetje omhoog.
Snijd de paddestoelen in plakjes.
Smelt de boter in een pan en bak de look een minuutjes en voeg dan de paddestoelen toe.
Zet het vuur hoog tot ze zacht zijn maar niet te gaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Smeer de pesto op de pizzabodems, maar laat een rand van 2 cm onbedekt.
Verdeel de plakjes bresaola en tomaat over de pesto en laat in het midden een stuk open.
Schep hierin de gebakken paddestoelen.
Verkruimel de roomkaas over de pizza en bak ze een kwartier in de oven.
De pizza moet knapperig zijn en de kaas gesmolten.
Bestrooi ze vlak voor het serveren met de rucola.