Bereidingswijze
Doe de bloem, gist en het zout in een grote kom.
Maak een kuiltje in het midden en giet hierin 1,5 dl water.
Meng alles tot een soepel deeg en kneed het op een met bloem bestoven oppervlak.
Dek het deeg af met een theedoek, zet 5 minuten opzij en kneed het in 5 minuten soepel en glad.
Laat het afgedekt drie kwartier rijzen tot het volume verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verhit voor de saus, de olie in een pan en bak de knoflook een minuutje, voeg het blik tomaten toe evenals de suiker en bak 5 minuten mee.
Roer het basilicum, peper en zout erdoor en zet opzij.
Kneed het deeg even door tot een ronde lap.
Leg deze op een ingevette bakplaat en vouw de zijkant een beetje omhoog.
Smeer het tomatenmengsel over de bodem uit en verdeel de gehakte verse tomaten en de mozzarella erover.
Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Bak de pizza in een kwartier goudbruin en knapperig.
Verdeel de rucola erover en serveer meteen.