Bereidingswijze
Hak de rozemarijn fijn.
Snijd de ajuinen in ringen.
Snijd het knoflook in plakjes.
Doe de gist en de suiker in een kleine kom en menf er 1 dl water door.
Laat de kom ongeveer een kwartier op een warme plek staan.
Doe de bloem en het zout in een kom.
Voeg er het gistmengsel, de helft van de rozemarijn en het resterende water aan toe.
Meng het geheel tot een glad deeg.
Kneed het nog gedurende 4 minuten.
De het deeg af met ingevette plasticfolie.
Laat het een half uur rijzen tot tweemaal zijn omvang.
Verhit intussen de olie in een pan.
Bak hierin de ajuin en het knoflook in 5 minuten zacht.
Leg dan het deksel op de pan en laat de ajuinen nog een 10 minuten licht karameliseren.
Haal het deeg uit de kom en kneed het nog een paar minuten goed door.
Voorverwarm de oven op 200°C.
Rol het deeg uit tot een vierkante lap van maximaal 6 mm dikte.
Leg dit op een ingevette bakplaat.
Verdeel de ajuinen over het deeg en strooi de rest van de rozemarijn erover.
Bak de focaccia in een half uur goudbruin.
Snijd in vierkanten en serveer meteen.