Bereidingswijze
Ontvel de tomaten en snijd ze in brunoise (dobbelsteentjes).
Ontvlies de inktvisjes en snijd in ringen.
Kook ze gaar in gezouten water en laat heel goed uitlekken.
Pel de scampi en ontdoe van het darmkanaal.
Kuis de mosselen en de venusschelpen.
Kook ze open in een droge pan, haal van het vuur.
Neem ze uit de schelpen en houd een paar mooie venusschelpen als garnituur.
Pel het knoflook en snijd in plakjes.
Ontpit de chilipeper en hak fijn.
Maak het recept pizzadeeg.
Voorverwarm de oven op 225°C.
Verhit de olie in een pan en roerbak de ajuin, het knoflook en de chilipeper op laag vuur gedurende vijf minuten.
Doe er de inktvis, de scampi, mosselen en venusschelpen bij.
Laat nog een paar minuutjes sudderen en haal van het vuur.
Proef af met peper en zout.
Leg bakpapier op een bakplaat.
Rol een ronde pizzavorm op een met bloem bestoven werkblad.
Verdeel de tomaten over de pizza en druppel de olijfolie erover.
Plaats de pizza 15 minuten in de oven.
Kruid de tomaten met zout.
Garneer de pizza dan met het zeevruchtenmengsel.
Druppel er nog wat olijfolie over.
Plaats de pizza dan nog 8 minuten in de oven.
Serveer meteen.