Bereidingswijze
Maak het recept pizzadeeg.
Was de courgette en snijd de courgette in brunoise (kleine dobbelsteentjes).
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en schil de paprika met een dunschiller.
Snijd het paprikavlees ook in brunoise.
Verhit wat olijfolie in een pan en roerbak de courgette gedurende 3 minuten.
Voeg er dan de paprika aan toe en laat nog 2 minuten doorsudderen.
Prak met een vork de helft van de massa klein.
Kruid met zeezout.
Voorverwarm de oven op 220°C.
Rol het pizzadeeg uit tot een ovale lap.
Bestrijk het deeg met een laagje passata.
Verdeel het courgette-paprikamengsel over het deeg.
Kruid het geheel met oregano en chilipoeder naar wens.
Snijd de mozzarella bollen in dunne plakken en bedek hier mee de inhoud.
Strooi er nog wat peper, zout en oregano over.
Rol nu de rotolino op en plaats deze op boterpapier.
Plaats gedurende 10 tot 15 minuten in de oven.
Serveer in dunne ringen.