Bereidingswijze
Maak het recept pizzadeeg.
Verdeel het deeg in vier en rol uit over een pizzabodem.
Maak het recept tomatensaus.
Verwarm de oven op de hoogste stand voor.
Giet een flinke scheut olijfolie in een hete koekenpan.
Borstel de paddestoelen schoon.
Snipper het knoflook.
Snijd de mozzarella in grove stukken.
Doe de paddenstoelen in de pan en bak ze kort om in de hete olie voordat je het knoflook en de tijm erbij doet.
Laat het mengsel bakken tot de paddenstoelen gaar zijn.
Gooi er een klontje boter bij en roer de paddenstoelen om tot ze mooi glimmen.
Proef af met zout en peper.
Breng de tomatensaus aan de kook en voeg er dan de spinazie aan toe.
Laat het vocht eruit sudderen tot je een dik mengsel hebt.
De saus mag niet te vochtig zijn anders barst het deeg tijdens het bakken.
Verdeel het mengsel van spinazie en paddenstoelen over de verschillende pizzabodems en spreid het gelijkmatig uit.
Leg de stukjes mozzarella erop en strooi er zout en peper naar smaak over.
Til nu voorzichtig de verre kant van de pizzabodem op en trek hem over de vulling naar je toe zodat je hem doormidden vouwt.
Plooi de randen goed dicht, zodat de vulling er niet uit kan en leg de calzones zij aan zij op een met bloem bestoven bakplaat (gebruik er zo nodig twee), of op een pizzasteen of plaat graniet.
Bak de calzones 10 tot 15 minuten onder in de voorverwarmde oven tot het deeg mooi gerezen en goudbruin van kleur is, en de vulling goed heet.
Serveer meteen.