De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites
1. Kaascanapé
Bereiding
Doe de kaasjes met de gorgonzolakaas in een kom en prak fijn.
Snijd het brood in de gewenste vorm en bestrijk ze met de kaas.
Bestrooi met fijngesnipperde bieslook.
2. Canapés met eieren, tomaat en olijven
Bereiding
Pel de hardgekookte eieren en snijd ze liefst met een eiersnijder, zodat ze allemaal gelijke schijfjes zijn.
Bestrooi ze licht met zout.
Snijd de tomaten in schijfjes (behalve de buitenzijde).
Leg ze in een schaal en bedruppel ze met olie.
Besmeer de boterhammen met boter en snijd ze doormidden.
Leg steeds twee plakjes tomaat iets overlappend op elke halve snee brood en leg er een plakje ei tussen.
Ontpit de olijven en snijd ze ook in plakjes.
Garneer met de olijven.
3. Warme canapés met mozzarella en tomaat
Bereiding
Verhit de oven tot 220°C.
Snijd de boterhammen doormidden.
Leg op elk stuk een vierde mozzarella.
Verdeel er de plakjes tomaat over.
Leg op een bakplaat en schuif een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Garneer met vers gehakte peterselie.
4. Canapés met avocado en kersttomaat
Bereiding
Meng 2 el mayonaise met de peterselie en een scheutje worcestershiresaus.
Snijd de boterhammen doormidden en bestrijk ze met de rest van de mayonaise.
Halveer en ontpit de avocado.
Haal het vruchtvlees eruit en snijd in plakjes.
Besprenkel met citroensap om het verkleuren te voorkomen.
Snijd een kruis in elk tomaatje, maar laat de stukken aan elkaar zitten zodat de tomaat openvalt als een ster.
Leg een tomaatje op het midden van elk stukje brood en garneer met peterselie, mayonaise en avocado.
5. Canapés met ham en artisjok
Bereiding
Hak de ham heel fijn.
Klop de boter glad en roer er de ham door.
Snijd de boterhammen in twee en bestrijk ze met het hammengsel.
Trek de artisjokjes open als een roos en leg ze op het midden van elke canapé.