Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Pel en snipper de ajuin en het knoflook.
Schil de wortel en snijd in brunoise (dobbelsteentjes).
Pel de garnalen en houd de koppen en de pantsers bij.
Verwarm een bodem arachide olie in een pot op een gemiddeld vuur.
Doe de ajuinen, wortel en knoflook in de pot en stoof die glazig zonder te bruinen gedurende 3-4 minuten.
Voeg er de koppen en de pantsers van de garnalen aan toe en laat wat meebakken.
Giet er de cognac over en flambeer.
Deglaceer dan met de witte wijn en meng alles goed door.
Breng aan de kook.
Meng er de tomatenpuree en de kurrie onder.
Giet er de visfumet bij en kruid met peper en zout.
Zet een deksel op de pot en laat de soep zachtjes koken gedurende 20 minuten.
Haal de pot van het vuur en passeer de inhoud door een zeef.
Zet deze soep terug op een zacht vuur en meng er de room en boter door.
Mix de soep met een staafmixer.
Klop de room op en kruid met peper, zout en kurrie.
Leg een quenelle van room in het bord, verdeel de gepelde garnalen over de borden, werk af met kervel.
Onmiddellijk opdienen.
Serveer de soep met een kan aan tafel.