Bereidingswijze
Been de bosduiven uit en behoudt 2 borstfilets
Snijd het vlees klein of maal het.
Hak de beenderen heel klein.
Snipper de prei, de wortel, het knoflook en de peterselie fijn.
Klop de eiwitten los.
Er moeten wat belletjes ontstaan.
Roer er grondig de tomatenpuree door.
Doe de bosduiven en de groenten en peterselie in een kom en roer er de eiwitten door.
Laat alles in de koelkast koud worden.
Doe de bouillon en de klarificatie in een grote pan.
Verwarm dit langzaam zonder deksel op niet te hoog vuur.
Roer voorzichtig, zodat de eieren niet gaan kleven.
Als de consommé aan de kook is, stop je met roeren.
Zet het vuur op de laagste stand en laat rustig sudderen tot er een witte korst ontstaat.
Als dit hard is maakt u er in het midden een gat in met een pollepel en overgiet je regelmatig de korst met de consommÈ.
Als de klarificatie naar de bodem begint te zakken is de consommÈ klaar. (1 uur tot anderhalf uur)
Zeef de consommé door een kaasdoek.
Pocheer de borsten 5 minuten in de consommé tot ze gaar zijn.
Proef af met peper en zout.
Snijd de borsten in lange repen en leg ze in de borden.
Overgiet met de consommé en garneer met bieslook en frambozen.