Bereidingswijze
Schil de wortel en de pastinaak en snijd ze in gelijke stukjes.
Doe de groenten in 2 aparte pannen en voeg bouillon toe tot ze net onder staan.
Kook de groenten langzaam tot ze helemaal zacht zijn.
Pureer de pastinaak volledig tot een zachte puree.
Giet er de helft van de room en 2 eieren bij en pureer tot een geheel.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe ook zo met de wortel.
Beboter de ramequins (180 ml inhoud).
Schep er in twee of drie lagen de pastinaak en de wortel in.
Zet de ramequins in een bak met water (au bain-marie), bedek ze met bakpapier of aluminium folie en bak dit 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Laat de mousse 5 tot 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit de bak.
Ga met een mes langs de rand om de mousses te lossen.
Keer ze voorzichtig op borden en versier ze met een blaadje peterselie.