Bereidingswijze
Maak een marinade :
Giet de wijn in een grote pot.
Schil de wortels, snijd in schijven en doe ze bij de marinade.
Pel de ajuin, snijd grof en voeg bij de marinade.
Pel de look, hak grof en voeg bij de marinade.
Pers de sinaasappel, giet bij de marinade alsook de pel van een halve sinaasappel.
Giet er 2 el olijfolie bij.
Kruid met laurier, tijm, rozemarijn, peterselie en wat peperbolletjes.
Snijd het stoofvlees in vierkante gelijke blokjes (brunoise) en leg deze een nacht in de marinade.
Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken.
Bewaar de marinade!
Pel en snipper een ajuin.
Snijd het spek in brunoise (dobbelsteentjes).
Bak in een pan de ajuin glazig in een beetje olijfolie en voeg de spekjes toe.
Voeg het vlees toe en bak het aan.
Kruid met peper en zout.
Voeg vervolgens de marinade toe en laat dit 10 minuten doorkoken.
Laat het op een zacht pitje tenminste 2 tot 3 uur stoven of zet het in de oven (de stooftijd is dan iets korter).
Ontvel en ontpit de tomaten.
Snijd in maantjes.
Vijf minuten voor het opdienen, voeg je de tomaten bij het stoofvlees, zodat ze wat garen.
Dien op in een mooie schaal.
Indien gewenst kan men de laatste 15 minuten stukjes voorgekookte aardappel in partjes toevoegen.