Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten zonder vet in een pan met anti-kleeflaag goudbruin.
Kuis de groene boontjes en ontdoe van de uiteinden.
Snijd in dunne plakjes.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne plakjes.
Pel en snipper de ajuin.
Pel het knoflook.
Als de paddestoelen te groot zijn, halveer je ze of snijd je ze in vier.
Hak de basilicum fijn.
Zet voor de pasta een pan ruim water met zout op het vuur en breng aan de kook.
Kook de pasta beetgaar, gief af en doe hem terug in de pan, hou warm.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
Voeg de ajuin toe en pers er de knoflook over uit.
Bak gedurende 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de paddestoelen toe en bak ze een minuut mee.
Voeg dan de wijn, bouillon en room toe.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes stoven.
Klop het ei los in een kommetje.
Blijf roeren en voeg wat van de saus toe.
Schenk dan het mengsel bij de saus van het vuur af anders gaat het schiften.
Voeg de groenten toe en laat dan alles nog eens goed doorwarmen, maar niet meer koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de saus over de pasta en dien op met Parmezaanse kaas.