Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestrijk een ovenschaal met olie.
Laat de lasagnebladen weken in water met olie (zodat ze niet kleven), of gebruik verse lasagnevellen.
Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd het vlees in grote platte stukken.
Leg ze met het vel naar boven 8 minuten onder de hete grill of tot het vel zwart geblakerd is.
Laat wat afkoelen, ontvel en spoel onder stromend water.
Snijd de paprika dat in lange dunne repen.
Snipper de ajuin.
Kuis de spinazie en ontdoe ze van de steel.
Hak de spinazie fijn.
Snijd de paddestoelen en de zongedroogde tomaten in reepjes.
Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dikte.
Kook ze beetgaar gedurende 1 minuut in gezouten water.
Giet af en dep ze droog.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
Fruit de ajuin, pers er de look over uit en voeg er de kruiden aan toe.
Bak 5 minuten op matig vuur tot de ajuin zacht is.
Voeg dan de paddestoelen toe en laat ze 1 minuut meebakken.
Doe dan de tomaten en de bonen erbij.
Proef af met peper en zout.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat een kwartier sudderen.
Neem de pan van het vuur en zet weg.
Maak ondertussen de kaassaus.
Bouw de lasagne.
Begin met wat saus op de bodem.
Dan wat lasagnevellen.
Dan groenten met wat saus.
Dan wat lasagnevellen, dan weer groenten, enz ...
Werk af met de kaassaus en strooi er de parmezaanse kaas over.
Plaats 45 minuten in de oven.