Bereidingswijze
Pers de mandarijnen.
Snipper de ajuin en de look.
Maak de kippen van binnen en vanbuiten schoon.
Voorverwarm de oven op 200°C.
Verwarm voor het glaceerlaagje de boter, de koekkruiden, de honing en mandarijntjessap tot de boter gesmolten is.
Roer alles tot een glad geheel en neem de pan van het vuur.
Leg de kip in een grote braadslede en bestrijk ze met het glaceermengsel.
Plaats ze een uur in de oven.
Haal ze eruit en bestrijk ze opnieuw met de rest van het glaceermengsel.
Bedruip ze regelmatig met het vocht uit de braadslede.
Laat nog een kwartier verder bakken.
Schep de kip op een schaal en laat onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Schep het vet op een lepel na uit de braadslede, voeg de ajuin en de knoflook toe en laat ze op het vuur lichtjes kleuren.
Roer er de bloem door en roer het los met de porto.
Blus met de bouillon.
Breng aan de kook en laat inkoken tot de gewenste sausdikte.
Overgiet de kip met de saus en garneer met wat gehakte koriander.