Bereidingswijze
Maak de kip schoon en dep droog.
Snipper de knoflook heel fijn.
Rasp de schil van de citroen.
Voorverwarm de oven op 190°C.
Weeg de kip en reken 20 minuten per halve kilogram, plus nog eens 20 minuten extra.
Stop de look, tijm, peterselie, citroenschil en 30 gram boter in de kip.
Overstrooi royaal met peper en zout en bind de poten samen.
Prak de rest van de boter met een vork, roer er de peterselie en de kervel onder en breng op smaak met peper en zout.
Smeer met de hand de kip in met deze boter.
Leg de kip op zijn zijkant op een rooster en steek hem 20 minuten in de oven.
Zet een braadvorm onder de kip om de jus op te vangen.
Keer hem en bedruip met de jus.
Keer de kip na nog 20 minuten met de borst naar boven.
Bedruip opnieuw en braad hem nu voor de rest van de uitgerekende braadtijd.
Bedruip hem nu elk kwartier tot hij gaar is.
Schenk de jus in een braadvorm en houd de kip warm onder aluminiumfolie.
Houd de bakvorm schuin en schep er het vet af.
Zet de bakvorm terug op het vuur en schraap de aanbaksels los.
Blus met de gevogeltebouillon en laat inkoken tot sausdikte.
Proef af met peper en zout en dien op.