Bereidingswijze
Kuis de kip en bind de poten samen.
Verhit de olie in een grote braadslede op matig vuur.
Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin.
Haal de kip uit de braadslede.
Doe de knoflook in de braadslede en bedek hem met de takjes tijm en het laurierblad.
Leg de kip erop met de borst naar boven en wrijf in met zout en peper.
Dek de braadslede af en zet de kip anderhalf uur op laag vuur tot de kip gaar is.
Neem de kip uit de braadslede en houd de kip warm onder aluminiumfolie.
Zeef de inhoud van de braadslede boven een kom.
Gooi het laurierblad weg en druk de knoflook door de zeef in de kom.
Zo ontstaat er een grove puree.
Zet de braadslede terug op het vuur en schenk er de bouillon in.
Breng aan de kook en schraap de aanbaksels los.
Proef af met peper en zout.
Laat inkoken tot sausdikte en serveer meteen.