Bereidingswijze
Maak een recept béchamelsaus en weeg er 300 gram van.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Splits de eieren.
Schil de wortelen en maak de venkel schoon.
Breng water aan de kook om in een braadslede te gieten.
Voorverwarm de oven op 180°C.
Beboter een taartvorm of ovenvormpjes naar keuze.
Kook de wortelen en de venkel gaar in gezouten water en laat ze uitlekken.
Smelt de helft van de boter in een pan en bak de wortelen gedurende 5 minuten op laag vuur en roer ze af en toe om.
Voeg de helft van de melk toe en wacht tot die geabsorbeerd is.
Pureer de worteltjes.
Smelt de rest van de boter en bak de venkel 5 minuten op laat vuur en roer af en toe om.
Voeg de rest van de melk toe en laat die ook absorberen.
Pureer de venkel.
Roer de Parmezaanse kaas door de béchamelsaus en verdeel dit mengsel in twee.
Roer de wortelpuree in de ene helft en de venkelpuree door de andere helft.
Klop de eiwitten stijf en spatel de helft ervan door de purees.
Proef af met peper, zout en nootmuskaat.
Giet de puree nu in de gewenste vorm in laagjes of eerst de venkel dan de wortel naar keuze.
Zet de vorm in een braadslede en giet er zoveel kokend water bij totdat de vorm(en) half onderstaan.
Plaats de braadselede 45 minuten in de oven.
Laat de sformato 5 minuten rusten en stort dan uit op een bord en dien op.