Bereidingswijze
Maak het recept zure room.
Snipper het bieslook.
Meng de zure room met het bieslook.
Borstel de aardappelen onder stromend water goed schoon en droog ze af met keukenpapier.
Prik elke aardappel 3 keer met een vork in.
Besmeer ze met een borstel met wat olie en strooi er zout en peper over.
Leg elke aardappel op een apart, dubbelgevouwen stukje aluminiumfolie en wikkel de pakketjes goed dicht.
Leg ze dan ongeveer 1 uur in de hete as van de houtskool, waarbij u ze nu en dan omdraait.
Neem de pakketjes, als de aardappelen door en door gaar zijn (de vork moet er moeiteloos in kunnen prikken), uit de as en maak ze open.
Maak met een mes een kruisgewijze inkeping in de aardappelen, druk deze met de vingers ietsje open en vul ze met het bieslook-zure-roommengsel.
Bestrooi met de gesnipperde bacon en serveer meteen.