Bereidingswijze
Maak het recept raviolideeg.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Kuis de spinazie en verwijder de dikke stelen en nerven.
Was in stilstaand water.
Blancheer de spinazie en de basilicum in kokend, gezouten water en koel onmiddellijk af in ijswater.
Pers de spinazie stevig uit en hak heel fijn.
Meng de spinazie met de ricotta, de eierdooier, het paneermeel en de Parmezaanse kaas.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel met behulp van een koffielepel een schepje vulling op ongeveer 4 cm van elkaar over een deegband.
Strijk met een borsteltje het deeg, rondom de vulling, in met wat water of losgeklopt eiwit.
Leg nu voorzichtig een tweede vel deeg over de pasta en druk goed aan.
Steek de ravioli uit met behulp van een uitsteekring en leg ze op een lichtbebloemde schaal.
Breng een pan met gezouten water aan de kook en houd het water tegen het kookpunt aan.
Laat de ravioli portie per portie in het water vallen.
Wanneer de ravioli komt bovendrijven is het gaar (na 1 minuut ongeveer).
Schep ze uit het water en houd ze warm.
Dien op met wat gesmolten boter.