Bereidingswijze
Maak het recept raviolideeg.
Hak de kruiden fijn.
Roer in een kom de ricotta om met de geraspte Parmezaanse kaas en de kruiden.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Verdeel het deeg in vieren.
Rol een van de klompen uit op een met bloem bestoven werkvlak; beweeg de deegrol van het midden naar de randen.
Blijf rollen, steeds van je af en naar buiten toe, en draai het deeg telkens een kwartslag.
Vouw het deeg dubbel en rol het opnieuw uit.
Herhaal deze handelingen zeven keer, tot je ten slotte een halve cirkel van 5 mm dik hebt.
Rol deze snel uit tot een plak van 2,5 mm dik.
Rol de overige stukken deeg op dezelfde manier uit, zodat je vier plakken krijgt, waarvan twee iets groter zijn dan de andere.
Bedek ze met een theedoek.
Leg een van de kleinste plakken deeg op het aanrecht en schep er lepeltjes vulling op, op 5 cm van elkaar.
Trek met een in water gedoopt kwastje strepen tussen de bergjes vulling.
Leg er een van de grotere plakken deeg op en druk de plakken deeg stevig op elkaar langs de getrokken lijnen.
Snijd de ravioli uit met een scherp mes en leg ze op een met bloem bestoven bakplaat.
Doe hetzelfde met de rest van het deeg en de vulling.
Maak het recept salieboter.
Houd de boter warm.
Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de ravioli in gedeelten in 5-6 minuten gaar.
Dien ze op met de warme boter en de blaadjes salie.