Bereidingswijze
Maak het recept raviolideeg.
Pocheer de kippefilet in ruim gezouten water met 1 el citroensap.
Na ongeveer 10 minuten is de kipfilet gaar.
Neem de kip eruit, laat wat afkoelen.
Blancheer de spinazie kort in kokend water en schrik meteen in ijskoud water.
Laat goed uitdruipen.
Snijd de ham en de kippefilet in brunoise (dobbelsteentjes).
Snipper de sjalot.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Klop het ei los.
Doe de kip, de spinazie, de ham en de sjalot in een keukenrobot en mix alles heel fijn.
Doet het mengsel over in een kom en roer er het ei en de Parmezaanse kaas door.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel met behulp van een koffielepel een schepje vulling op ongeveer 4 cm van elkaar over een deegband.
Strijk met een borsteltje het deeg, rondom de vulling, in met wat water of losgeklopt eiwit.
Leg nu voorzichtig een tweede vel deeg over de pasta en druk goed aan.
Steek de ravioli uit met behulp van een uitsteekring en leg ze op een lichtbebloemde schaal.
Breng een pan met gezouten water aan de kook en houd het water tegen het kookpunt aan.
Laat de ravioli portie per portie in het water vallen.
Wanneer de ravioli komt bovendrijven is het gaar (na 1 minuut ongeveer).
Schep ze uit het water en serveer meteen met bijvoorbeeld gesmolten boter.