Bereidingswijze
Snijd het knoflook in plakje.
Hak de bladpeterselie, de oregano en de rozemarijn fijn.
Snipper de ajuin.
Verbrokkel de fetakaas.
Week de zongedroogde tomaten gedurende 5 minuten in 7 dl kokend water.
Haal een derde van de tomaten uit het kookwater en snijd ze in brunoise (dobbelsteentjes).
Mix de rest van de zongedroogde tomaten met het kookwater.
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem.
Bak hierin de ajuin gedurende 5 minuten tot hij zacht is.
Bak dan het knoflook mee totdat deze lichtjes begint te kleuren.
Voeg de tomaten en de gepureerde tomaten toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het dan gedurende 10 minuten zachtjes sudderen.
Roer de kruiden erdoor en proef af met peper en zout.
Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water.
Giet af en roer door de saus.
Dien meteen op en garneer met de fetakaas.