Bereidingswijze
Rasp de Parmezaanse kaas.
Snijd de ham in reepjes.
Schil de pompoen en snijd in brunoise (dobbelsteentjes).
Snijd de ajuin in ringen.
Hak de peterselie fijn.
Meng de olie met het paneermeel en pers hierover het knoflook uit.
Spreid dit uit op een groot bord.
Plaats dit gedurende 5 minuten in microgolfoven op vol vermogen.
Roer elke minuut om totdat het knapperig en bruin is.
Doe de brunoise van pompoen in een kom met de helft van het water.
Dek de kom af en plaats ze gedurende 9 minuten in de microgolfoven.
Roer af en toe.
Laat de brunoise dan nog 2 minuten rusten en giet ze dan af.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
Bak de ajuin zacht in de boter.
Voeg er dan de pompoenbrunoise, de ham, de helft van de Parmezaanse kaas, de room en de rest van het water aan toe.
Kruid met flink wat peper en zout en roer alles goed door.
Breng aan de kook en laat alles goed doorwarmen.
Roer er de penne en het knoflookkruim door en serveer meteen.
Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie.