Bereidingswijze
Ontdoen de spinazie van de steeltjes en was ze in stilstaand water.
Laat de spinazie met het aanhangende water smelten in een kom op middelhoog vuur.
Laat de spinazie uitlekken, knijp er zoveel mogelijk water uit en hak fijn.
Smelt de boter in een pan, voeg er de spinazie en de Parmezaanse kaas bij en laat 5 minuten op zacht vuur stoven.
Scheur het oud brood in stukjes.
Doe de melk in een grote pan.
Doe het brood bij de melk en laat zacht worden.
Roer de spinazie door de broodmassa.
Roer tot je een gladde massa bekomt.
Roer er een voor een de eieren door.
Klop er beetje bij beetje de bloem door.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Laat dit beslag minimum 2 uur rusten op een koele plaats.
Breng een grote kom met gezouten water aan de kook.
Vorm balletjes met een eetlepel en laat deze koken in het water.
Haal ze eruit met een schuimspaan als ze komen bovendrijven.
Dien op met gesmolten boter.