Bereidingswijze
Verwijder de harde buitenste bladeren van de kool.
Trek de rest van de koolbladeren voorzichtig los.
Snijd de stronken ervan weg, was de bladeren en laat uitlekken.
Breng water aan de kook en kruid met water en komijn.
Breng aan de kook en blancheer hierin de koolbladeren gedurende 5 minuten.
Giet al en laat uitlekken.
Maak ondertussen het gehakt op met het ei, het paneermeel, de mosterd, paprikapoeder, tijm, peper en zout.
Het gehakt mag pikant doorsmaken.
Verdeel het gehakt over ŽŽn of meerdere koolbladeren.
Rol ze op en leg ze dicht tegen een in een ovenschotel.
Snijd het spek in brunoise (dobbelsteentjes).
Snipper de ajuin.
Bak het spek en de ajuin aan in de olie.
Roer er de tomatenpuree, de room en de kalfsfond door.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Giet dit over de koolrolletjes.
Plaats de ovenschotel gedurende 35 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180C.
Serveer meteen.