Bereidingswijze
Laat de pruimen 12 uur of een nacht weken in water.
Laat de pruimen uitlekken en snijd in stukjes.
Pers de citroen.
Zet ze op in de witte wijn, samen met de suiker en het citroensap.
Breng aan de kook en laat een kwartier zachtjes doorkoken.
Kuis ondertussen het vlees op, verwijder vet en vliezen.
Snijd de varkenshaas langs een zijde vrij diep in.
Kruid binnen en buiten met peper en zout.
Laat de pruimen uitlekken en vang het sap op.
Verdeel de pruimen over de varkenshaas en bindt deze op met keukentouw.
Snipper de ajuin.
Verhit de olie in een pan en korst de varkenshaas gedurende 10 minuten rondom aan.
Voeg er dan de ajuin aan toe en draai het vuur zacht.
Giet er een beetje van de wijnsaus bij en dek de pan af.
Laat 10 zachtjes garen.
Haal de varkenshaas uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Blus de pan met de rest van de wijnsaus.
Kook in tot sausdikte en proef af met peper en zout.